Årsdagen

Igår var det ett år sedan. Jag kom på det nu. En dag för sent. Jag som nästan hade tänkt mig en ceremoni kring min pånyttfödelse. Dagen då mitt andra liv började. Katarina 2.0. Jag hade ju en ordentlig svacka förra veckan men nu känns det faktiskt bättre. Jag har flera roliga aktiviteter inplanerade denna vecka så någon särskild cermino känns inte viktig längre. Skönt.
 
Det här varit mycket fokus på en av hundarna några dagar. I fredags blev det en heldag hos veterinären då han skulle sövas och fixa lite tandsten men framför allt ta biopsi i munnen för kolla om han har stomatit. De är de flesta fel på den hunden så att söva honom innebär en viss risk. Det var en del oro kring det. Sen utreds smärta i rörelseapparaten också och vi närmar oss nog var problemet sitter. Tur att dottern är osteopat bl a och kan fixa den biten. Som vanligt ska det tas lite prover när man är hos veterinären och då uppdagades höga levervärden. Också. Så nu är det vila och specialkost några veckor då nya leverprover ska tas och vi får svar på munstatusen också.  
 
Åter till roligheter denna vecka; i går kväll var jag på kören i Falköping. Det blev ett riktigt häftigt körrep. Jag har gått på Joyvoice i Köping ett par år och blev glad när jag hittade Joyvoice i Falköping också. Vi är inte så många men hög kvalitet på sången och det är så häftigt när stämmorna sitter. 
 
Ikväll ska vi till Axevalla på trav. Vi har bokat bord på restaurangen så det blir förhoppningsvis god mat samtidigt med hästar och lite spel. Det vore kul att vinna någon krona men mest kul att komma ut lite. 
 
I morgon ska L och jag till vår nya gård och kolla lite. De har visst kört sönder gräsmattan och några gångplattor när de skulle gräva ny infiltrationsbädd och nuvarande ägare ville att vi skulle komma och tycka till om hur vi vill ha det åtgärdat. Jag tror inte att det gör något för vi ska iaf gräva upp och bygga ut på den sidan. Men vi får se. Det ska mest bli roligt att komma dit och uppdatera oss och insupa miljön lite. 
 
På fredag ska jag hem till en gammal vän sen snart tretti år tillbaka som flyttade ner hit för några år sedan. Det är mycket tack vare henne och hennes man som vi hamnat här nu. En eller två kompisar från Köpingstrakten kommer ner också. Vi fyra har umgåtts till och från under alla år men det är svårt att tajma tillfällen när det passar att träffas allihop. Men nu blir det av iaf. Det ska bli så trevligt. Sen tror jag det räcker med aktiviteter några dagar och istället ladda batterierna inför flytten. 
Idag drar vi täcket över huvudet. Inte ens hundarna vill gå ut. Regn på Västgötaslätten är mer än bara vanligt regn. Det regnar alltid på tvären. 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Hjärntrötthet, Hund, Husbilsliv, Husförsäljning, Hästgård, Rehabilitering, Utbränd, Utmattning, Utmattningssyndrom, flytt, livsförändring
Visa fler inlägg